Corvina Hotel a zöld szálloda
2013.07.24.
Szállodánk 2012. évben pályázati támogatással komplett energetikai felújításon esett át.

Mosonmagyaróvári


Mosonmagyaróvár és környéke kulturális látnivalókban gazdag.

Az aktív sportot kedvelők részére teniszezési, lovaglási, kerékpározási lehetőséget biztosítunk.

Városunk a kerékpáros turisták részére ideális terület. A kerékpárút Mosonmagyaróvártól Győrig szinte teljes egészében kiépült. A Szigetköz falvai közötti utak jó minőségűek, a forgalom pedig csekély.

A Mosonmagyaróvári Várban intézménytörténeti múzeum található. Jelenleg egyetemként üzemel. Az egyetem 1912-ben átépített épülete mellett található az 1713-as pestis járvány emlékére épített lúcsonyi Anna-kápolna.

A Deák téren áll az 1744-ben emelt Nepomuki Szent János szobor, városunk egyik jelentős barokk emléke. A téren található a volt Habsburg főhercegi kastély egyemeletes épülete, melynek sarokerkélyén helyezték el a Kossuth Lajos látogatást megörökítő emléktáblát.

Cselley ház: A gótikus jegyeket is tartalmazó épületben a Hansági Múzeum ipartörténeti kiállítása és a Gyurkovics gyűjtemény, dongaboltozatos pincéiben római kori kőtár látogatható.

A Hansági Múzeum épülete 1912-re készült el. Ma a város és környékét bemutató állandó kiállításnak ad otthont.

Mosonmagyaróvár Termálfürdő
Az egész évben nyitva tartó fürdő termálvize elismert gyógyvíz, amely - besorolása szerint - Európa öt, legjobb hatásfokú gyógyvize közé tartozik, sok oldott sót tartalmazó alkáli-hidrogénkarbonátos és kloridos hévíz, amely tetemes jodidiont tartalmaz. A gyógyvíz mozgásszervi betegségek esetén fürdőkezelésre, idült légzőszervi bántalmak esetén belégzéses úton, gyomor- és bélbetegségeknél ivókúra formájában ajánlott.

A fürdő területén vendéglők, fogászati rendelő, optikai szaküzlet, szauna, masszázs, fodrász és sok apró üzlet állnak rendelkezésre.
 

Sétálóutca-bevásárlóközpont

Mosonmagyaróvár belvárosában a termálfürdő körül számos vendéglátóhely, szórakozóhely, üzlet, butik, fogászat és szépségszalon üzemel.
Setaloutca

Mandala Szépségház

Szépségházunk azzal a céllal alakult meg, hogy minőségi professzionális termékekkel, természetes kozmetikumokkal, maximálisan képzett szakemberekkel, kellemes, barátságos környezetet teremtsen vendégei számára. Szépségházunkban igénybe vehető szolgáltatások lényege, hogy az ember testi,lelki egészségét egyaránt szem előtt tartva,minden érzékszervet egyszerre stimulál. Mindezt a színek, illatok, zene,meleg anyagok és formák együttes hatásával. Képzett kozmetikusaink, pedikűröseink és masszőrünk, segítik az ön megszépülését, ellazulását, relaxálását. Nálunk megtalálja azt a kikapcsolódást, ami a mindennapi stressz levezetéséhez nélkülözhetetlen. Munkánk során a kölcsönös bizalom kiépítésére, a magas szakmai színvonal kialakítására és a kellemes környezet megteremtésére törekedünk.

H - 9200 Mosonmagyaróvár, Kórház utca 16.
Tel.: 06-30-922-0722
E-mail: info@mandalaszepseghaz.hu
Web: www.mandalaszepseghaz.hu

Mandala

Lipóti termálfürdő

Lipót Mosonmagyaróvár és Győr között, az osztrák és szlovák határ közelében a természeti értékeiben gazdag Szigetközben, a Duna mellett fekszik. A fürdő hat szabadtéri - egy bébi, egy gyermek-, egy 33 m-es úszómedencével, két ülőgyógy-, valamint egy közel 600 m2-es élménymedencével rendelkezik, mindez nagyon szép természeti környezetben található.
Mandala

Szigetköz

A Szigetköz egyedülálló vízi birodalom, a Duna gyermeke, minden talpalatnyi földjét a Duna hordta ide. A nagy szigetet, Szigetközt, a Nagy-Duna és a Mosoni-Duna övezi. A táj jellegét ősidők óta a víz határozza meg, a nagy folyó, a Duna épít, rombol, életre kelt, elsorvaszt. A körülbelül 500 kis szigetet felölelő Duna ezen szakasza valójában egy csodaszép vízi labirintus hazánk egyedülálló vízi világával, ahol az idegen látogató könnyen eltévedhet. A szigetvilág folyamatosan változik, napjainkban is keletkeznek és eltűnnek szigetek, akárcsak régen. Különösen tavasszal hangulatosak a hullámtér erdei, amikor megjelenik a hóvirág, a csillagvirág, virágoznak a füzek, nyárfák. A szigetek rejtett nádasai adnak otthont a récéknek és a nádi énekesmadaraknak, a nagy erdőségek pedig az értékes vadállomány tanyái, él itt szarvas, vaddisznó, gólya, harkály és sok más érdekes és értékes faj.


Szigetköz
 
9200 MOSONMAGYARÓVÁR, MOSONYI M. U. 2.,
Tel/fax: 00 36/96 218 131, 00 36/96 218 132, 00 36/96 212 314,
E-mail: reservation@corvinahotel.hu
Corvina Hotel és Étterem - 9200 Mosonmagyaróvár, Mosonyi Mihály u. 2. - Tel.: +36 / 96 218 131 , +36 / 96 576 065 - E-mail: info@corvinahotel.hu